Hva er en dobbel SIM-telefon?

Dual SIM-telefoner tillater deg å bruke flere SIM-kort i en enhet, men det er en tilnærming som har både fordeler og ulemper.

På det mest grunnleggende nivået er en dobbel SIM-telefon en som har to SIM-kortspor. Dette betyr at du kan slippe SIM-kort fra forskjellige teleleverandører til en enkelt telefon og få dem begge aktive på telefonen samtidig.

Hvorfor vil du ha en dobbel SIM-telefon?
Det klassiske problemet som de første dual SIM-telefonene taklet var en av telefonsamtalskostnader, spesielt for bedrifter. Hvis arbeidet ditt forsyner deg med en telefon (eller bare et SIM-kort) og du har ditt eget private nummer, er det vanskelig å holde to telefoner på deg, for ikke å nevne at det er nesten umulig å håndtere dem hvis de begge ringer til på samme tid!

Fordelene ved en dobbel SIM-telefon er knyttet til å administrere både kommunikasjonen og kostnadene dine. Hvis du har ett SIM-kort med ubegrensede samtaler, men en annen som er ditt direkte kontaktnummer eller kanskje har bedre internasjonale ringepriser, vil en dobbel SIM-telefon tillate deg å velge hvilken leverandør du bruker for hver tjenestetype.

Det andre markedet som vil ha nytte av en dobbel SIM-enhet, er det for hyppige reisende, med muligheten til å holde ditt eget norsk SIM-kort i ett spor og bruke et forhåndsbetalt SIM-kort fra ditt land for destinasjon i det andre. Dette vil tillate deg å unngå heftige internasjonale dataroamingavgifter, men likevel beholde telefonnummeret ditt tilgjengelig i utlandet.

Dual SIM-telefoner var aldri veldig populære i Norge som en direkte kategori, og de er fortsatt litt sjeldne på full detaljnivå, selv om mange populære telefonmodeller faktisk er produsert i to SIM-varianter for å tilby til markeder hvor den er mer populær.

Som sådan er dette verdt å huske på hvis du er ivrig etter å importere eller kjøpe en importert telefon fordi flere høyprofilerte premium-telefoner, samt mange budsjettmodeller, har internasjonale to SIM-varianter. Samsung Galaxy S7, for eksempel, ble lansert på MWC 2016 med det sydkoreanske selskapet som viser dual SIM-modeller, men det er ikke den versjonen vi offisielt fikk i Norge.

Dette betyr også at det er verdt å sjekke de nøyaktige detaljene for hvilken telefon du er interessert i, fordi noen referanser til dual SIM-funksjonalitet vil bli sjekket mot modellene som er solgt i Norge, både de importerte (hvor dobbelt SIM er litt mer sannsynlig) og de som leveres av telekom, som ikke vanligvis tilbyr to SIM-telefoner i det hele tatt. Dette betyr at hvis du er opptatt av en dobbel SIM-telefon, må du sannsynligvis betale en direkte kjøpesum for den.

Kan jeg få en dobbel SIM iPhone?
Nei, det kan du ikke. Apple produserer noen variantmodeller av sin svært populære iPhone-serie for forskjellige internasjonale markeder, særlig noen få Kina-spesifikke modeller, samt «SIM-fri» modeller som bare opererer (bare i USA), men det er aldri produsert en dual SIM iPhone. Hvis du blir tilbudt en gjennom en forhandler eller en auksjon på nettet, er det sikkert en falsk – sannsynligvis Android kjører en iOS-lignende system.

Hvorfor ville du ikke ha en dobbel SIM-telefon?
Hvis du kjører flere SIM-kort og har dem koblet til to nettverk samtidig, betyr det at det er høyre strømforbruk for å holde den typen service som kjører på telefonen. Til sammenligning vil en enkelt SIM-versjon av en telefon som også har en dobbel SIM-variant, gi lengre batterilevetid.

De er også uten tvil litt mindre overbevisende i dagens marked, bare fordi så mange planer tilbyr ubegrenset standard nasjonale samtaler og tekster. Hvis dine utgående anrop er uendelig, blir den økonomiske impulsen for to SIM-telefoner sterkt redusert.

Hva er en dobbel SIM-telefon?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *